Háttér eltávolítása

Gyakran felmerül, hogyan lehet eltüntetni egy kép hátterét gyorsan és egyszerűen, jó minőségben. Online marketing kreatívok elkészítésénél egy-egy jól sikerült portré azonnal felkelti a célközönségünk figyelmét, de lehet a feladat a gyermekünk mögül eltüntetni a nem kívánt képrészleteket.

A cikk első részében az egy kattintásos háttér eltávolító programokat találod. Tökéletes eredményt produkálnak, ha a tárgy kellően eltér a háttértől. Ha nem adnak jó eredményt, akkor lehet pontosítani, javítani a letöltés előtt. Ha a kép egy részét akarod kitörölni, eltüntetni, vagy az egy kattintásos módszer nem megfelelő, a cikk második részében további módszereket találsz.

Remove.bg: gyors, igyenes és profi

Húzd be a képet az “Upload image” felületre és azonnal eltávolítja a kép hátterét. Bizonyos méret felett fizetős, ha ebbe a korlátba ütközöl, akkor csökkentsd le a kép méretét. Választhatsz új hátteret a képnek a remove.bg által felkínált hátterek közül. PNG formátumban tölti le a képet, ez megőrzi az átlátszó hátteret.

Videó a remove.bg használatáról:

Photoretrica 

A Photoretrica hasonló a Remove.bg-hez. Az online felületre be kell húzni a képet és automatikusan eltünteti a hátteret. A háttér eltávolítása nem annyira pontos, mint a Remove.bg esetében, de ki lehet javítani. 

https://photoretrica.com/hu/remove-background

Photoscissors

Szó szerint fénykép ollózást jelent. A használata ugyanaz, mint a fent felsorolt programoké. Csak fel kell tölteni a képet, egy kattintás és kész is a háttér eltüntetése. Ez sem olyan pontos, mint a remove.bg, viszont lehet pontosítani, javítani.

https://photoscissors.com/

Photopea

A Photopea egy online ingyenes “photoshop”. Hasonló módszerrel kell dolgozni benne, mint a Photoshopban. Ebben a videóban a háttér eltüntetést láthatod. A képet húzd be a munkafelületre, majd a Kijelölés menüpont Mágikus kijelölés funkciójával rajzold be, amit meg akarsz tartani a képből és így el tudod tüntetni azokat a részeket, amiket nem akarsz látni a képen.

GIMP

A GIMP az ingyenes, letölthető “photoshop”-nak felel meg. Ennek a használatához gyakorlat szükséges, de ebben szinte minden képszerkesztési feladatot el tudsz végezni.

Videó, hogyan tüntesd el a hátteret GIMP-ben:

Vissza a fénykép szerkesztő programokra.