Fénykép élesség javító program

A fénykép élesítését a “Sharpness” funkcióval tudod elvégezni. Ezt több online képszerkesztő program is tartalmazza. A cikkben bemutatom, hogy az egyes képszerkesztő programokban hogyan tudod elvégezni a fénykép élesítését.

1. Photopea fénykép élesség javító program

A Photopea egy online ingyenes “photoshop”. Hasonló módszerrel kell dolgozni benne, mint a Photoshopban. A képet húzd be a munkafelületre, majd a Szűrő menü Életlenítési menüpontjában az Intelligens életlenítés funkciót válaszd ki.

Megjelenik két csúszka. A Sugár csuszkát érdemes elmozdítani. Ha az élesítéssel lehet javítani a képen, akkor a Photopea-val menni fog!

https://www.photopea.com/

Fénykép élesség javító program
Fénykép élesség javító program

2. Pixlr fénykép élesség javító program

A Pixlr az egyik legelterjedtebb online képszerkesztő, “fotosoppoló” program. Mindegyik eszközről használható, számítógépről biztosítja a legjobb funkcionalitást. A munkafelületre húzd be a képet és máris lehet szerkeszteni.

A Pixlr nyitóoldalán választhatsz a Pixlr X és Pixlr E között. A Pixlr E a hagyományos, photoshopra emlékeztető, kicsit bonyolult felülettel fogad, míg a Pixlr X egy áttekinthetőbb, egyszerűbb kezelőfelülettel.

Homályos kép élesítése a PXLR E programmal: a menüben válaszd a Filter menü Details almenüből a Sharpen funkciót. A csúszkán állítsd be az élesítés erősségét. A képen azonnal látod a változást.

https://pixlr.com/e/

Fénykép élesség javító program
Fénykép élesség javító program

3. Fotor fénykép élesség javító program

A Fotor egy kiváló, ingyenes, regisztrációval használható képszerkesztő program. Egyes funkciói prémium előfizetés után érhetőek el, viszont az ingyenes verzió is rengeteg hasznos funkciót tartalmaz.

A homályos kép élesítéséhez használd az Adjust/Basic Adjust/ Sharpness funkciót:

Fénykép élesség javító program

https://www.fotor.com/

Vissza a főoldalra: fénykép szerkesztő programok.

Tovább a retusáló programokra.

Meghívó tervezés

Háttér eltávolítás